wat we doen?

 Wij zorgen ervoor dat mensen met een chronisch progressieve aandoening geen belemmeringen ervaren bij (het starten met) sporten, bewegen en ontspannen. Zo dragen wij bij aan het realiseren van een vitale samenleving waarin niemand uitgesloten wordt. Wij gaan ervoor!

LEES MEER

 

wat we doen?

Wij zorgen ervoor dat mensen met een chronisch progressieve aandoening geen belemmeringen ervaren bij (het starten met) sporten, bewegen en ontspannen. Zo dragen wij bij aan het realiseren van een vitale samenleving waarin niemand uitgesloten wordt. Wij gaan ervoor!

LEES MEER

Alles wat we doen op het gebied van sporten & bewegen, events & clinics, facilities & funding en lifestyle & voeding is gebaseerd op het concept van positieve gezondheid en wordt getoetst aan wetenschappelijk onderzoek.

—————————————

sporten & bewegen

Wij initiëren sport- en bewegingsprogramma’s die zo laagdrempelig zijn dat de eerste stap naar sporten en bewegen eenvoudig wordt en deelnemen vanzelfsprekend.

LEES MEER

clinics & events

Onze sportclinics en events sluiten aan bij het basisprogramma sporten & bewegen. Zij geven onze helden een doel om naar toe te werken. 

LEES MEER

facilities & funding

Om te voorkomen dat
onze helden om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan ons programma, organiseren wij gerichte acties voor de financiering van sportfacilities.

LEES MEER

lifestyle & voeding

Onze lifestyle interventies maken een gezonde en positieve levensstijl mogelijk. Aandacht is er o.a. voor ontspanning, yoga, shiatsu, acupunctuur en gezonde voeding.

LEES MEER

‘Sporten en bewegen, maatschappelijke betrokkenheid en blijven werken aan je eigen positieve gezondheid is cruciaal voor mensen met een chronische aandoening. Recentelijk hebben wij wetenschappelijk vastgesteld dat sporten voor o.a. mensen met de ziekte van Parkinson een positief effect heeft op het ziekteverloop. Klachten nemen af, men heeft veelal minder medicatie nodig en men voelt zich beter en gelukkiger.’

PROF. DR. BAS BLOEM, NEUROLOOG, ZORGINNOVATOR EN OPRICHTER PARKINSONNET

sporten & bewegen: onbeperkt toegankelijk

Om onze vialiteitsprogramma’s beschikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen in de doelgroep is het belangrijk dat we landelijk werken. Startend vanuit Limburg willen we uitbreiden naar een landelijk netwerk van Helden on Tourlocaties. Onze programma’s zijn zo samengesteld, dat ze regionaal en landelijk kopieerbaar zijn en voor iedereen toegankelijk. 

———————————————-

clinics & events: goed voorbeeld doet volgen

We ondersteunen onze helden bij het komen tot een actiever leven door deelname aan onze clinics en events mogelijk te maken. De clinics & events vormen een extra motivatie om deel te nemen aan het programma Sport & Bewegen. Ze geven een doel om naar toe te werken en dragen zo bij aan de motivatie om door te gaan. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een boksen- en taekwondo clinic door Patrick Meels, meervoudig Nederlands, internationaal en Europees kampioen taekwondo én parkinsonpatiënt. Ook loopt er een pingpong-actie van Karin Lumey-Pinckaers.

Steun onze helden en doneer!
HELDEN-ON-TOUR.KENTAA.COM/ACTIE/PATRICK-MEELS
HELDEN-ON-TOUR.KENTAA.COM/ACTIE/KARIN-LUMEY

———————————————-

facilities & finance: fondsenwerving om zelfzorgmanagement te faciliteren

Om te voorkomen dat mensen om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan onze vitaliteitsprogramma’s, organiseren wij gerichte crowfundingacties voor de financiering van bijvoorbeeld handbikes of aangepaste fietsen die nodig zijn om 
mee te kunnen doen aan events als Bike4Parkinson of de Barca Challenge. We beperken ons tot die sportfaciliteiten die niet op een andere wijze vergoed of verstrekt worden.

———————————————-

lifestyle & voeding: een gezonde beleving

Positief blijven, regelmatig ontspannen en leren denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen zorgt ervoor dat je beter leert omgaan met je ziekte en dat je kunt blijven genieten van het leven. In 2021 starten we met de ontwikkeling van onze eerste lifestyle interventie gericht op voeding.

Wil je meer weten, meedoen, helpen of reageren? Mail ons!

Steun onze helden en help mee aan een betere toekomst voor chronisch progressieve zieken

voor wie

wat we doen

waarom

over ons

nieuws

contact

steun onze helden