wat we doen?

Wij zorgen ervoor dat mensen met een chronische aandoening betrokken blijven bij de maatschappij. Door onze Positive Sports-, Positive Worx- en Positive Life-programma’s kunnen ze blijven sporten, bewegen, ontspannen en blijven ze zich ontwikkelen. Ons doel? Ervoor zorgen dat deze helden de regie over hun leven weer in eigen handen krijgen. Wij gaan ervoor!

ONZE POSITIVE PROGRAMMA’S

Onze programma’s Positive Sports, Positive Support, Positive Worx en Positive Live zijn gebaseerd
op het concept van positieve gezondheid. Wij bieden activiteiten, evenementen en oplossingen aan om het leven van onze helden positief te beïnvloeden. 

 

Positive Sports

Sporten is niet alleen goed voor chronisch zieken maar bovenal gewoon leuk! Het hele jaar door organiseren wij diverse sportieve activiteiten die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

LEES MEER
 

Positive Support

Via gerichte crowdfunding acties regelen we o.a. sport-equipment voor onze helden die ze nodig hebben om te kunnen sporten wanneer ze deze niet zelf
kunnen betalen.

LEES MEER
 

Positive Worx

Wij helpen werkgevers die preventief willen investeren
in de vitaliteit en gezondheid van hun personeel bij het implementeren van ons positive sports programma in hun organisatie.

LEES MEER

Positive Life

Onze lifestyle interventies zijn gericht op het creëren van een gezonde en positieve levensstijl. Aandacht is er o.a. voor ontspanning, yoga, shiatsu, acupunctuur en gezonde voeding.

LEES MEER

Positive Sports

Sporten is niet alleen goed voor chronisch zieken maar bovenal gewoon leuk! Het hele jaar door organiseren wij diverse sportieve activiteiten die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

LEES MEER

Positive Support

Via gerichte crowdfunding acties regelen we o.a. sport-equipment voor onze helden die ze nodig hebben om te kunnen sporten wanneer ze deze niet zelf kunnen betalen.

LEES MEER

Positive Worx

Wij helpen werkgevers die preventief willen investeren
in de vitaliteit en gezondheid van hun personeel bij het implementeren van ons positive sports programma in hun organisatie.

LEES MEER

Positive Life

Onze lifestyle interventies zijn gericht op het creëren van een gezonde en positieve levensstijl. Aandacht is er o.a. voor ontspanning, yoga, shiatsu, acupunctuur en gezonde voeding.

LEES MEER

‘Sporten & bewegen, maatschappelijke betrokkenheid en blijven werken aan je eigen positieve gezondheid is cruciaal voor mensen met een chronische aandoening. Recentelijk hebben wij wetenschappelijk vastgesteld dat sporten voor o.a. mensen met de ziekte van Parkinson een positief effect heeft op het ziekteverloop. Klachten nemen af, men heeft veelal minder medicatie nodig en men voelt zich beter en gelukkiger.

 

‘Hoe essentieel is bewegen? Het is levenselixer, zonder te overdrijven. Juist ook voor hen
die een beperking hebben door een chronisch progressieve ziekte. Fantastisch dat een partij als
Helden on Tour sporten en bewegen faciliteert’

PROF. DR. BAS BLOEM, NEUROLOOG, ZORGINNOVATOR EN OPRICHTER PARKINSONNET

Positive Sports: gezondere mensen, minder zorgkosten

Met onze Positive Sports programma willen wij de sportparticipatie onder chronisch zieken vergroten en willen we onze helden motiveren en inspireren door de eerste stap naar sporten en bewegen zo eenvoudig mogelijk te maken. We gaan onder professionele begeleiding wekelijks sporten, stellen persoonlijke doelen en hebben jaarlijks terugkerende evenementen. We sporten met een frequentie van drie dagdelen per week met een duur van een jaar. Al sportend dragen wij ons steentje bij aan het verminderen van de zorgkosten doordat we gezonder zijn en minder beroep doen op de medische wereld.

Positive Support: fondsenwerving om zelfzorgmanagement te faciliteren

Samen met mensen, bedrijven en/of instellingen organiseren we gerichte crowdfundingsacties. Het doel is het verwerven van financiële middelen om voor onze helden hulpmiddelen aan te schaffen die nodig zijn om te kunnen sporten. Dat kan zijn een aangepaste fiets, handbike, sportabonnement, sportkleding, vervoer enz. Deze crowdfundingsacties worden altijd opgestart in nauwe samenwerking met familie, vrienden en bekenden van de betrokken held.

‘Als ex-sportman met MS miste ik de kick van het sporten wel het meeste. Door Helden on Tour is er een actie
op poten gezet om voor mij een kostbare handbike aan te schaffen. Nu ga ik weer regelmatig samen met
mijn zoon de Limburgse heuvels in!

DENNIS VAN BREE, DEELNEMER HELDEN ON TOUR

Positive Worx: maatschappelijk betrokken blijven

Wij delen graag onze kennis. Daarom realiseert Helden on Tour ook sportprogramma’s voor ondernemingen en hun werknemers. Onze Helden zijn daar nauw bij betrokken. Zo geven wij bedrijven en hun medewerkers een andere kijk op gezondheid en werk en stimuleren we de solidariteit tussen werkenden en niet-werkenden. In alles wat we doen staat leren van elkaar centraal. Alle positive programma’s zijn net als onze trainings- en coachingsprogramma’s en workshops door onze helden ontwikkeld. Zo blijven onze helden maatschappelijk betrokken.

Positive Life: durf je toekomst aan!

Het hebben van een chronisch progressieve aandoening kan veel emoties bij je losmaken. Gevoelens van verdriet, angst, wanhoop, boosheid en stress kunnen, net als bij een rouwproces, zomaar boven komen drijven. Positief blijven, regelmatig ontspannen en leren denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen zorgt ervoor dat je beter leert omgaan met je ziekte en dat je kunt blijven genieten van het leven. In ons programma hebben we o.a.: mindful running, yoga, acupunctuur, meditatie, ademhaling, voeding en hartcoherentie opgenomen.

 

Wil je meer weten, meedoen, helpen of reageren? Mail ons!
INFO@HELDENONTOUR.NL

Steun onze helden en help mee aan een betere toekomst
voor progressief chronisch zieken

Onze positive programma’s bieden een scala aan activiteiten en evenementen om de fysiek beperkte mens het leven leuker, gezonder én nuttiger te maken. Positive Sports biedt programma’s om samen te sporten en te bewegen. Positive Worx helpt je bij het maatschappelijk betrokken blijven en Positive Life helpt je de toekomst positief tegemoet te treden.

 

————————

 

Positive Sports

Sporten maakt je fysiek en mentaal sterker, zorgt voor vertrouwen en heeft een positief effect op het leven van mensen met een chronische aandoening. Binnen ons Positive Sports programma gaan wij onze helden motiveren en inspireren om de eerste stap naar sporten en bewegen zo eenvoudig mogelijk te maken. We gaan onder professionele begeleiding wekelijks sporten. We bieden hulpmiddelen aan en we stellen gezamelijk doelen. Ook zullen er jaarlijks terugkerende (sport)events worden georganiseerd. In teams met lotgenoten gaan we mooie herinneringen voor het leven maken!

Wil jij ons team komen versterken en ga jij samen met ons de uitdaging aan? Stuur ons een mail en wij nemen contact met je op.

Positive WorX

Maatschappelijk betrokken blijven en er toe doen, is voor iedereen belangrijk maar zeker als je een chronische aandoening hebt. Wij zien kansen bij bedrijven, instellingen en verenigingen voor het betrekken van chronisch zieken op het gebied van kennisoverdracht tussen generaties en het investeren in vakmanschap. Ons project ‘De Reservebank’ is een matchingsplatform voor vraag en aanbod met als doel het inzetten van de deskundigheid en expertise van onze chronisch zieke helden. Tevens is de reservebank een communicatieplatform waar chronisch zieken hun kennis kunnen delen in kortlopende masterclasses en projectinterventies. Wij bieden ‘gratis’ kennis

Wil jij onze reservebank versterken of een van onze helden aan jouw team toevoegen?
Mail ons!

Positive Life

Een chronisch (progressieve) aandoening maakt een scala van emoties los die te maken hebben met de ‘echte dingen van het leven’; verdriet, angst, wanhoop, boosheid, stress, noem het maar op. Positief blijven en denken in mogelijkheden zorgt voor een geheel andere zienswijze en helpt je te blijven genieten van het leven. Wij willen met een gevarieerd aanbod aan activiteiten bijdragen aan een positief effect op het leven van onze helden. Denk hierbij aan mindfulness (walking), yoga, meditatie, acupunctuur en contact met lot- en bondgenoten.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?
Mail ons!

voor wie

wat we doen

waarom

over ons

nieuws

contact

steun onze helden